Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Ρώσικη βραδιά

Εδώ και ένα μήνα περίπου,έχω ξεκινήσει μαθήματα της Ρωσικής γλώσσας.Δεν το κάνω από ψώνιο,αλλά επειδή το χρειάζομαι στη δουλειά μου.Από κει κι υστερα,δεν είμαι πολύ καλός,όμως πιστεύω είναι και λογικό,όταν μέσα σε ένα μήνα έχω διδαχτεί ύλη ενός χρόνου.Ναι τα μαθήματα είναι αρκετά ταχύρρυθμα με αποτέλεσμα κάπου να χάνεται η μπάλα και να απαιτείται πολύ διάβασμα,κάτι που απαιτεί χρόνο.Χρόνο τον οποίο για κάποιο ανεξήγητο λόγο δε διαθέτω.
Στο θέμα μας όμως.Το περασμένο Σάββατο,το φροντιστήριό μας διοργάνωσε Ρώσικη βραδιά σε κεντρικό μαγαζί της Αθήνας με αφορμή την κοπή της πίτας τους.
Φτάσαμε εκεί γύρω στις 9 το βράδυ και κάτσαμε στο τραπέζι μας.Αρχίσανε να σερβίρονται τα φαγητά και τα ποτά,ενώ παράλληλα έπαιζα ρώσικη μουσική και χορεύανε οι παρευρισκόμενοι ρώσικους παραδοσιακούς χωρούς.Μετά ανεβήκαμε και τραγουδήσαμε παραδοσιακά ρώσικα τραγούδια,φάγαμε,ήπιαμε,χορέψαμε.Γενικά περάσαμε πολύ όμορφα.
Το φαγητό ήταν καλό αν και αρκετά καυτερό,μέχρι και η ντομάτα (ή τομάτα όπως είναι το σωστό),δεν ξέρω πως το καταφέρανε αυτό,το ποτό άφθονο και το κέφι περίσσευε.
Κάτι βασικό που ξέχασα να αναφέρω,είναι πως όλοι ήμασταν ντυμένοι λόγω αποκριών.Ανάλογα την ονομασία της ομάδας στην οποία ανήκαμε ανάλογη ήταν και η ενδυμασία.Εμείς ως "Τουρίστες" ήμασταν με κοντομάνικα,καπέλα,γυαλιά ηλίου,πετσέτες θαλάσσης κλπ.είχε τη φάση του.Γενικά ήταν πολύ όμορφα και μια ιδιαίτερη εμπειρία.
Ίσως θα'πρεπε να γράψω περισσότερες λεπτομέρειες,όπως έκανα με τη βραδιά ποιήσης,αλλά βαριέμαι.Ίσως μια άλλη φορά.
Ντασβιντάνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου