Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Donkey Kong Country Returns

Όπως είχα τάξει σε παλιότερη δημοσίευση,ορίστε οι εντυπώσεις μου αποτυπωμένες με ψηφιακό μελάνι σε ψηφιακό χαρτί για το Donkey Kong Country Returns.

Είχα ξεκινήσει τον τίτλο στο Wii,αλλά για διάφορους λόγους δεν το συνέχισα και το παράτησα στη μέση του δεύτερου κόσμου.

Το ξανάπιασα χρόνια μετά στο 3DS.Ο δρόμος ήταν μακρύς και δύσκολος.Οι φορές που αποκαρδιώθηκα και σκέφτηκα να τα παρατήσω πολλές.Αλλά κάθε φορά,επέστρεφα πιο δυνατός,με ατσαλωμένη θέληση κι έτοιμος για όλα.Τελικά το τελείωσα το παιχνίδι και είδα το τέλος του ταξιδιού.Και τι ταξίδι ήταν αυτό.Υπέροχο.Με ταξίδεψε σε όμορφα μέρη,σκοτεινές σπηλιές,τροπικές ζούγκλες,βιομηχανικά εργοστάσια,βραχώδη όρη,απόμακρα νησιά.Αντιμετώπισα διάφορους εχθρούς,συνάντησα παλιούς φίλους πέρασα δυσπρόσιτες πλατφόρμες,καβάλησα βαγονέτα ορυχίων και ρουκέτες.
Τα γραφικά ήταν εξαιρετικά και το 3D effect προσέθετε στο ήδη υπέροχο σύνολο.Η ταχύτητα ήταν καρφωμένη στα 30Fps αντί για 60 που ήταν στην αρχική έκδοση,αλλά αυτό δε δημιούργησε προβλήματα.Στα υπέροχα περιβάλλοντα του τίτλου υπήρχαν διάφορα εφέ όπως λάβα,φωτιές,θάλασσα,εχθροί στο βάθος που εμφανίζονταν μετά,καιρικά φαινόμενα και άλλα που τα αφήνω να τα ανακαλύψετε με την ενασχόλησή σας με τον τίτλο.
Η μουσική είχε ambient ρυθμούς και τα ηχητικά εφέ ήταν πολύ καλά όπως και η φωνή του Donkey και των άλλων χαρακτήρων.
Ο χειρισμός,αρκετά καλός,λειτουργικός και άμεσος χωρίς motion controls αυτή τη φορά.
Το gameplay είναι το κλασσικό platforming που ξέρουμε από τη σειρά.Το level design είναι για σεμινάριο.Στην αρχή είναι εύκολο για έναν αρχάριο να μπει στο κλίμα και να μάθει τους μηχανισμούς,μα όσο προχωράει κάθε πίστα παρουσιάζει νέα πράγματα και ιδέες απαιτώντας από τον παίκτη γρήγορη σκέψη και ταχεία αντανακλαστικά ώστε να μπορέσει να επιβιώσει και να ξεπεράσει τις προκλήσεις που του παρουσιάζονται.Ταυτόχρονα,μπορούμε να συλλέξουμε μπανάνες,puzzle pieces,καρδιές καθώς και τα κλασσικά KONG letters που αν τα μαζέψουμε όλα σε κάθε κόσμο ανοίγει μια απίστευτα δύσκολη πίστα όπου θα δοκιμαστούν ακόμα και οι καλύτεροι παίκτες.Στην έκδοση για 3DS,υπάρχει ένας ακόμα κόσμος που ξεκλειδώνεται αν μαζέψουμε τα 8 orbs από τις προαναφερθείσες δύσκολες πίστες.
Και μιας και αναφερθήκαμε στις προσθήκες της νέας έκδοσης,να πούμε εδώ πως υπάρχει και μια επιλογή ακόμα που κάνει το παιχνίδι ευκολότερο μιας και ο χαρακτήρας έχει 3 καρδιές αντί για 2.

Εν κατακλείδι,αξίζει ο τίτλος;Αν έχετε υπομονή και νεύρα από ατσάλι,ενώ παράλληλα θέλετε ένα καλό platform game,τότε ναι αξίζει με χίλια.Αν πάλι,η απάντησή σας είναι όχι στα 2 προηγηθέντα ερωτήματα,προσπεράστε χωρίς φόβο.

9/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου